image

'EL BOLA' + YERAI CORTÉS

6
Feb

'EL BOLA' + YERAI CORTÉS


time
6 February 18:30 - 22:00
time
studio Hendrick de Keijzer Henrick de Keijserplein 45 Amsterdam 073 SW Netherlands

Interactieve Workshop Flamencozang, -gitaar zangbegeleiding
Maandagavond: 6 februari 2023
Amsterdam
Solozang: intermedio nivo, zang e/o flamenco erv gewenst
Gitaar zangbegeleiding : intermedio nivo (erv. >5/6 jr)
Locatie: studio Hendrick de Keijzer Hendrik de Keijzerplein 45 Amsterdam
Nivo en tijden
FLAMENCO SOLOZANG: Ismael de la Rosa 'El Bola'
Intermedio nivo, zang e/o flamenco erv vereist
FLAMENCO GITAAR - ZANGBEGELEIDING: Yerai Cortés
Intermedio nivo: (erv. >5/6 jr)
Letras en voorbeelden worden een week vooraf, naar je gemaild
Tijden

 

18.30–20.00 Zang en Gitaar: apart les

 

20.00-20.30 Pauze

 

20.30-22.00 Zang & gitaar samen

 

Prijs € 85 per workshop: zang of gitaar 

Informatie
Stichting Terremoto - Arte y Flamenco Amsterdam 
T 06 - 2095 6553 (do: 11.30-13.00 uur)
info@terremoto.nl 

Inschrijvingen 
Via dit > inschrijfformulier
Je ontvangt een bevestiging na inschrijving, per email. De inschrijving moet UITERLIJK een week vooraf aan de workshop binnen zijn, i.v.m. organisatie. Het gaat door bij 10 deelnemers per groep, de groep is vol bij 12 deelnemers. 
Algemene voorwaarden: De inschrijving is bindend en pas geldig als het formulier binnen is, en gaat op volgorde van binnenkomst. De betaling dient contant, vooraf aan de 1e les te worden voldaan. Restitutie van het lesgeld is helaas niet mogelijk.

Ismael de la Rosa 'El Bola' & Yerai Cortés
Ismael de la Rosa is een van de lievelingszangers van Farruquito en de rising star Yerai Cortés (gitaar), treden beiden op tijdens de IXe Flamenco Biennale NL.
Op 5 februari in Stadsschouwburg van Utrecht, met de voorstelling ÍNTIMO.

Terug naar de oorsprong
Juan Manuel Fernández Montoya, bekend als Farruquito, werd in 1982 geboren in een zigeunerfamilie waar de dans, zoals hij zelf zegt, ‘het dagelijks brood’ was. Zijn grootvader, flamenco-legende Farruco zag in hem zijn opvolger en wijdde hem in de geheimen van de familietraditie in. ‘Probeer te vliegen, maar beweeg niet’, leerde de patriarch van de dynastie de kleine Farruquito.
Aan de zijde van de grote Farruco debuteerde hij op z’n vijfde op Broadway in de show ‘Flamenco Puro’, en verscheen hij in de film Flamenco van Carlos Saura. Sindsdien brengt hij het familie-erfgoed over de hele wereld en betovert het publiek met zijn virtuositeit.
Farruquito staat voor een flamenco dichtbij de wortels: met een eenvoud aan bewegingen bereikt hij een maximale expressie. Flamenco als ritueel, als religie. Zonder opsmuk of dramaturgie. Waar Farruquito danst, raakt de zaal elektrisch geladen. Hij laat niemand onberoerd. Farruquito zien én horen is flamenco beleven in estado puro – pure staat.
Voor Íntimo omringt de maestro zich met maar liefst drie van zijn lievelingszangers en de rising star Yerai Cortés (gitaar). Ze voeren je mee op een verbluffende reis door de geschiedenis van de flamenco, van de doorleefde seguiriya tot een heerlijk uitbundige fin de fiesta.